Dana 8.6.2021. u Sisku, udruzi BIJESNA GLISTA Centar za kreativni odgoj svečano je dodijeljen HALAL certifikat.
Ispred Centra za certificiranje halal kvalitete, certifikat je dodijelio rukovoditelj Centra doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, a od strane udruge BIJESNA GLISTA, certifikat je preuzela predsjednica udruge Margareta Horžić.
Dodjeli certifikata prisustvovao je i glavni imam MIZ Sisak Alem ef. Crnkić.

Bijesna Glista je tako postala prva udruga nositelj Halal certifikata u Republici Hrvatskoj.

‘Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali’. Ovim riječima slavni naš autor Hrvoje Hitrec želi dočarati svu kompleksnost odrastanja i svega onoga što s time dolazi.
Tako i Bijesna Glista, nakon 8 godina, je dosta velika da ne bude mala. Ovih lijepih 8 godina obilježili su nebrojeni dječji osmjesi i uspomene koje su ostale za sva vremena.

Mi smo gledali, osluškivali, promatrali, učili i uvijek težili novim sadržajima kako bismo mogli pratiti dječje želje. Protekla godina, cijelom društvu izazovna, nama je bila prekretnica.
Kao rezultat osluškivanja sredine u kojoj se nalazimo, i želje da Bijesna Glista bude mjesto koje spaja, narasli smo u Centar za kreativni odgoj Bijesna Glista. Kako bi Bijesna Glista mogla obuhvatiti svu djecu iz našeg Grada i okolice, potrudili smo se i uspjeli postati dio Halal svijeta.
Time smo željeli staviti naglasak na ono što nas spaja i jamčiti svakom djetetu da ga razumijemo i prihvaćamo. Možda je to maleni korak za naše društvo, ali svakako je napredak prema kulturi dijaloga.
Dijalog, kao imperativ već od najranije dobi, uz dječje osmjehe, dobitna je kombinacija za bolje društvo, a u ostvarivanju toga Bijesna Glista se nikad neće umoriti.